Lichaamsgerichte Psychotherapie
Peter Keulers

Mensen weer in contact brengen met hun eigen kracht, om hen te inspireren tot een gezond en gelukkig leven...    

Mijn naam is Peter Keulers (1958). Na mijn opleiding bedrijfseconomie in Tilburg heb ik in verschillende disciplines werk verricht: marketing, administratie, verkoop, ICT, onderwijs, coaching en dan nu tenslotte therapie. In mijn liefdesrelaties zijn evenzovele smaken aan mij voorbijgegaan.

In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig geweest met buitensporten: parapenten, kanovaren, mountainbiken, skiën, langlaufen, grotduiken, zwemmen, zeezeilen.

In 2003 heb ik een wereldreis gemaakt en vervolgens ben ik naar Santiago de Compostella gelopen om inspiratie op te doen hoe ik verder wilde met mijn werkzaam leven.

Vierkant website
Vierkant website 2
Vierkant website 3

Na de dood van mijn broer in 2006, ben ik gaan nadenken hoe ik verder wilde met mijn leven. Toen heb ik de keuze gemaakt over te stappen van fysieke reizen naar spirituele reizen. Daarbij is ook mijn kijk op het leven veranderd. Ik ben me bewust geworden dat ik vroeger alles rationeel benaderde, dus vanuit mijn verstand. Na de vele opleidingen en cursussen die ik volgde, benader ik het leven nu meer vanuit het gevoel en mijn intuïtie. Ik heb leren reflecteren, mijn eigen rol te zien en geaccepteerd dat het leven is zoals het is, met al zijn vreugde en droefheid. Dat inzicht heeft mij heel veel ruimte en vreugde gegeven.

Ik accepteer mijn eigenheid. Door bewust contact te maken met mijn lijf ervaar ik een fijngevoeligheid die mij helpt. Dat zorgt voor meer richting, vertrouwen en daadkracht. Ik zie mijn kracht én mijn onvermogen.
Vervolgens de verbinding aan te gaan met de ander, mijn lief, mijn vriend, een collega, een onbekende. Het uitspreken van mijn behoefte of verlangens. Het zien en erkennen van mijn grenzen of onvermogen. Verantwoording nemen voor mijn daden.

Tenslotte heb ik mijn eeuwige zwijgen doorbroken. Hoe moeilijk dat ook was. Ik was zelf niet gewend om te praten. Ik omarm de kwaliteit om vanuit mijn hart en gevoel te spreken, überhaupt woorden te vinden, acties te ondernemen, met als doel om de ander te bereiken.
In contact met mezelf, in verbinding met de ander, aanwezig zijn in het nu, is dienend bij het aangaan en onderhouden van mijn duurzame relaties.
Ik spreek duidelijker mijn behoeften uit, stem af wat wederzijds mogelijk is.

Voorjaar 2020: Tijd om weer voor mezelf te starten, ditmaal als therapeut. Met mijn ervaringen en kwaliteiten wil ik mensen begeleiden op hun levenspad.
Als therapeut wil ik met jou het gesprek aangaan om naar jouw patronen te kijken en te reflecteren. Daarbij die patronen, die vroeger beschermden, maar nu in de weg zitten, herkennen en ombuigen. Als wij onze maskers afdoen, komt in beeld wie we werkelijk zijn: authentiek en puur.

Vanuit mijn eigen praktijk werk ik intensief samen met collega’s uit de reguliere en alternatieve gezondheidszorg. Deze uitwisseling biedt mij verdieping en verbreding en maakt me nog enthousiaster om ook jou verder te helpen.

Mijn doel
Het bevorderen van veerkracht bij mijn cliënten en het behouden van mijn eigen veerkracht.
Mensen begeleid ik in hun levensvragen, of met het verwerken van hun trauma's, waardoor vervolgstappen in hun levens gezet kunnen worden. Met als positief gevolg: acceptatie en weer genieten van het leven. Soms kent het leven een moeilijke periode. Dan is het fijn als je een steun in de rug kunt krijgen van iemand, die samen met jou meeloopt. Als gids begeleid ik jou op jouw weg!

Mijn visie
Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap! (De strijdwaarden van de Franse revolutie)

Vrijheid
Jouw eigen keuzes maken, zonder de grens van de ander te overschrijden. Vaak zie je geen alternatieven omdat je niet gewend bent op een andere manier naar iets te kijken of van perspectief te wisselen. Samen met jou wil ik onderzoeken wat je verlangen is. In dit proces kan en mag alles en natuurlijk helemaal op de manier zoals jij dat wilt. Als dat eenmaal duidelijk is, volgt de weg daarnaartoe als vanzelf. Bij de uitvoering krijg je het gevoel dat de wereld aan je voeten ligt. Dat is genieten van je eigen nieuw verworven vrijheid. Persoonlijke vrijheid betekent voor mij ook respect hebben voor de ander.

Gelijkheid
Niet discrimineren op Leeftijd, geslacht, ras, burgerlijke staat, godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, nationaliteit, seksuele gerichtheid, handicap, chronische ziekte of welstand. Iedereen is gelijk en heeft gelijke kansen.
Iedereen heeft oordelen, vaak ben je je er niet van bewust. Soms zit jij gevangen in jouw eigen gedachten en eigen oordelen. Ze beletten je vervolgstappen te maken. Jij blijft in je eigen vertrouwde cirkelredenering ronddraaien. Door vanuit een ander perspectief te leren kijken zie je ineens meerdere kleuren van de regenboog. Samen gaan we op ontdekkingsreis hoe jouw oordelen jou beletten om andere kleuren waar te nemen. Samen zoeken we jouw unieke weg.

Broederschap
Jij staat er niet alleen voor. Door te leren vertrouwen op je medemens, durf jij ook hulp te vragen en hulp te geven. Je gaat de verbinding aan met de ander. Niet de prestatie komt centraal te staan, maar je leert te vertrouwen op de relatie. Er komt energie los en in deze verbondenheid gaat het stromen tussen jou en andere mensen. Samen gaan we deze stappen maken.

Opleidingen

2023      Emotional Focused Relatie Therapie; EFT Nederland, Utrecht
* Basis en Vervolgcursus.
2023      Reiki; Helioscentrum, Heerde
2022      Opstelling van Verlangen: Meergenerationele trauma therapie; Interaktiel, Tiel
* Breek de Stilte 1, 2, 3 en Leertherapie.
2022      Power of Life Dance, Kißlegg-Duitsland; deelgenomen als assistent
* Dansinstructeur 3-jarige opleiding
* Power of Life Dance verdiepingen: Anubis, Archetypen, Schaduwwerk, Tantra
* Bio Danza; Sittard; 15 jaar deelgenomen aan wekelijkse dansgroep

2021      Lichaamsmassage; Syntra, Pelt-België;
2018      Tantra; Tantra Centrum Amsterdam
* Introductie en jaar trainingen
2015      Lichaamsgerichte psychotherapie; BodyMind Opleiding, Rotterdam
* 5-jarige hbo-opleiding; en Medische & Psychosociale Basiskennis
2015      Diverse gesprekstechnieken
* 2015: Rouw- en Sterfbegeleiding; Deutsches Rotes Kreuz, Bochum-Duitsland
* 2013: Met ex-gedetineerden; Reclassering, Maastricht;
* 2012: Geweldloze Communicatie; De Schans, Opoeteren-België
* 2011: Gesprek aan de telefoon; Sensoor Telehulpverlening Limburg, Heerlen
* 2009: Debatteren, Eindhoven; Standpunten overtuigend weten uit te dragen.

2009      Psychosynthese, Utrecht; 1e fase
1984      Bedrijfseconomie; Universiteit Tilburg; Geslaagd “met genoegen”
1976      Atheneum A; Bisschoppelijk College, Sittard
 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map